torsdag 24 september 2015

Spenatplättar från scratch

Idag testade jag att steka egna spenatplättar till lunch. Hubbe gillar einesvarianten och vanliga plättar så jag tänkte att detta antagligen funkar det med. Och det gjorde det. Han åt nästan två hela stora plättar. Succé! Mosse, som är här på besök, och jag gillade också. Så detta skall jag laga på nytt. Och eftersom det kanske finns fler än jag som behöver inspiration för god barnvänlig vardagsmat så kommer här:

Smeten räcker till ca. 6 st stora plättar 

1 ägg 
2½ dl mjölk
1 1/4 dl vetemjöl
75 g upptinad fryst hackad spenat
1 msk olja
1 krm salt

Vispa ihop allt och låt stå fem minuter. Stek i lte olja eller smör. Ät med lingonsylt! Gott.
Enkelt och gott. Just som jag gillar vardagsmaten! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar