onsdag 29 januari 2014

29. Hepp! Dagens middagstips.

Jag vill tipsa om något så enkelt och basic som en traditionell spagetti bolognese. Jag glömmer lätt traditionell husmanskost då jag skall fundera på och planera vår vardagsmat. Denna bolognese lagade vi med min syster då hon var på besök i måndags. Här kommer det ungefärliga receptet:

400g maletkött
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 stänglar bladselleri
en buljongtärning
500g tomatkross och lite vatten för att skölja ur det sista ur burken, kanske ½dl
2-3 msk ketchup
lite cajennpeppar, örtkryddor, svartpeppar, chili och persillade

Fräs lök och bladselleri, sätt till maletköttet och stek tills det fått lite färg. Tillsätt tomatpure, ketchup, buljong och kryddor. Sätt på pastavatten och koka enligt anvisningar. Låt såsen puttra sakta tills pastan är klar. Ätes gärna med lite sallad och riven parmesan till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar