söndag 24 mars 2013

Dagens recept

Dagens middag var utomordentligt passande för en barnfamilj. Inte gör det något att våra barn inte ännu äter annat än bröstmjölk, de vuxna i barnfamiljen gillade också maten. Nämligen hemlagade chicken nuggets. Jag hittade receptet i denna inspirerande matblogg (hon har bland annat vecko-matsedlar varje vecka som är jätte inspirerande!). Nuggetsarna blev verkligen goda. Mycket bättre än processerade färdig nuggetar i plastask. Dessa kommer jag nog göra fler gånger. Och som sagt, har du barn så tror jag detta är en rätt som garanterat går hem hos dem med!


Du behöver:

hönafiléer (jag använde minuuttipihvin, de är bättre då de är tunnare så man kan var säker på att hönan blir klar inuti!)
1 dl skorpsmulor
½ dl parmesansmulor (finns att köpa på påse)
1 tsk citronpeppar
1 krm salt
1 ägg

Skär filéerna i mindre bitar. Vispa upp ägget i en tallrik. Blanda skorpsmulor, parmesan och kryddor i en annan tallrik. Doppa hönabitarna först i ägg och därefter i smulet. Stek i olja och smör. Servera exempelvis med sallad, ris, potatismos eller klyftpotatis. Ketchup eller gräddfilssås passar också bra till!


2 kommentarer:

  1. Tusen tack för tipset. Det skall jag absolut testa. Min snart tre åriga son älskar chicken nuggets men tyvärr är ju butikens färdiga nuggets inte de bästa tänkbara. Ps. Tack för en trevlig blogg. Har inte kommenterat innan men följer den varje dag. Och Grattis till sonen. Har själv två små buspojkar hemma med mig. H. Jenni

    SvaraRadera
  2. Varsågod :) I nyaste Vi föräldrar hade de gjort på samma sätt fast med lax istället för med höna! Det måste jag också testa. Låter sjukt gott. Och roligt att du gillar bloggen. Det blir jag glad av att höra :)

    SvaraRadera