fredag 18 november 2011

Min stackars chili

Minns ni mina chiliplantor? Hur fina de var och så, blommor och täta med masa blad. Jag hade två stycken chilibuskar. Nu har jag snart ingen. Den ena drabbades av angrepp då jag var i Indien. Nästan alla blad hade trillat av och hela busken var full av små kräk och spindelnät. Så den åkte ut. Nu har den andra drabbats av samma sak. Kvar finns bara fyra ynka blad och runt stammarna kryper en massa kräk. Jag har dock inte ännu slängt ut den eftersom den ännu har två chilin kvar som precis som bäst håller på att bli röda. Snyft. Jag som drivit upp plantorna från frö och allt. Dumma kräk!
Ser ni de små lusarna i nätet där högst upp i toppen?! Äckligt. Och fräckt att äta upp min chiliplanta dessutom. Denna bild togs igår. Nu har ytterligare blad trillat av. Fyra finns det kvar men månne de inte trillar idag eller imorgon de med.

3 kommentarer:

  1. Jag har också en chili planta som jag har haft sen sommaren. Men nu undrar jag, har du extra belysning till din chili planta, när den gör chilifrukterna nästan röda? För jag har just nu 2 stycken chilin som är helt gröna, vad skall jag göra, för att få dem till röda?

    SvaraRadera
  2. vår som oxå hade en massa chilin fick samma sak- men vi hade inga kräk på vår- utan bladena börja falla å sen bara kolla ja närmare å så "spindelnät" - usch-kastade snabbt ut den för den kan smitta di andra :(

    di tar en stund att bli röda 2-3 veckor tog de för vår habanero-som nu e nästan ready :D

    SvaraRadera
  3. Rissu- Mina chilin har blivit röda efter ca. 3 veckor. Oftast en dag då solen skiner så har de börjat. När de sen börjar skifta i rött så går det snabbt. Bara ett par dagar så är de helt röda!

    Marika- Dumma dumma kräk! För mig har det också börjat med att bladen bara trillat av. Jag tror dessutom att också min rosmarin har smittats. I alla fall håller den också på att dö :( Mina chilin har nog blivit röda snabbt sen när de börjat skifta i färg. Bara ett par dagar så är de helt röda! Så hoppas det går så nu också. Oftast går det fortare om solen skiner och det gör den ju tyvärr inte nu....

    SvaraRadera