tisdag 18 oktober 2011

Packa smart

Bara två dagar kvar. Kappsäcken står och väntar på att börja fyllas där hemma. Jag har redan skrivit listor och funderat vad jag skall ha med. Det svåraste är att bestämma vad jag skall ha på mig på flyget.... Annars blir det mest jeansshorts och klänningar. Åh så skönt det skall bli med värme!
indien

1. Bikinis så klart! Köpte faktiskt en ny här om dagen på minus 70%. Tydligen är det inte bikinisäsong nu...
2. Fina assesoarer till kvällen för middagsdejterna
3. Klänningar. För kvällen, för poolen för turistande.
4. Jeansshorts
5. Hatt, det är hett i Indien. Tyvärr äger jag ingen så hatt får jag väl köpa där..
6. Sjal. Skönt på flyget och fint då man går ut och äta på kvällen. Airconen kan dessutom göra det väldigt kallt inmohus.
7. Flipflops förstås. Kilklacksespadriller och ballerinan tänkte jag också packa med.
8. Några bastoppar och t-skjortor
9. Solglasögon, får inte glömma dem!!

18 kommentarer:

  1. Till flygplanet - tights och en stor mjuk tröja, sjal och yllesockor! Och en bra bok!

    SvaraRadera
  2. Ni kommer säkert att ha det helt underbart! Kom sen ihåg att ta en massa bilder och visa oss som stannar kvar här och fryser... x

    SvaraRadera
  3. Jag hoppas att du får en skön resa, och det blir säkert underbart att träffa sin käraste igen! Har själv varit som utbyteselev i Indien, ett helt otroligt land...kontrasterna på ALLA plan är så enorma. Du kanske inte kommer att se så mycket av fattigdomen, men det är helt bra att ens hålla bakom örat hur många hundra miljoner individer i Indien som inte nånsin har ens hört talas om sådan lyx vi har här, eller ni är med om där.. Man kan inte annat än försöka göra sitt bästa, försöka härifrån t.ex. främja människorättsärenden eller jämlikhet.

    SvaraRadera
  4. Linda- tack för tipsen :) Bok har jag redan, och hade faktiskt funderat på tights och tunika som flygoutfit!

    Aida- Jepp, kameran åker också med. Jag hoppas förstås kunna blogga också från resan så ni riktigt får avundas mig :)

    Anonym- Jag är faktiskt lite rädd för kontrasterna. Vi har rest och sett en hel del, men jag har förstått att inget kan mäta sig med Indien. Jag blir så ledsen när man ser barn fa illa. Så i värsta fall kommer vi hem med tio stycken adoptivbarn...

    SvaraRadera
  5. samma anonym som på tidigare kommentaren18 oktober 2011 kl. 13:37

    Mmm.. det beror förstås också mycket på var man rör sej i landet. Det finns områden där man inte ser en enda tiggare eller fattig -samtidigt som det kryllar av dem på andra områden. Att se barnen är ju nog kanske det värsta, det har du alldeles rätt i. När man ser hur illa de kan ha det, så blir man ganska olustig med hela allt. Tror nog du sett vad det kan handla om, just som ni rest i t.ex. Thailand. Även om man känner sig hjälplös så är det ju i alla fall bra ibland få lite perspektiv på livet, kanske man lär sig att uppskatta allt man har lite mera..:)
    Hur som haver, så hoppas jag att du får en lyckad resa:)

    SvaraRadera
  6. Ha en fin resa kom ihåg laddare till kameran och extra minnes kort.

    tack för armbandet, de kom fram idag ;-)

    SvaraRadera
  7. Anonym- Vi kommer mest vara i Mumbai. Kanske fara en tur till Goa. Vad jag har förstått så börjar slummen typ alldeles utanför hotellområdet så vi kommer nog inte kunna undgå fattigdomen. Men absolut, det gör ju att man verkligen inser att uppskatta hur sjukt bra man själv har det här i trygga fina Norden!

    Kati- Tack, skrev upp laddaren på listan, det kan nog hända den skulle ha blivit hemma annars!! Bra att armbandet kom fram :) Bättre sent än aldrig!

    SvaraRadera
  8. Ei mitään kesäjuttuja! Ihan epäreilua :D Hyvää matkaa ja kiitos kommentistasi!

    SvaraRadera
  9. Hejsan,
    Ar en ganska sa ny lasare har pa din blogg,men din blogg ar mycket trevlig och kan int sluta lass den : ) vill bara onska dej valkommen till indien, bor namligen har,for tillfallet I Goa. Det lonar sig att ta en kopia pa sitt pass och visum som man A) antingen haller skilt,tex i resvaskan Ellet B) lamnar hemma med nagon typ mamma, ifall du blir av med passet,sa kan du alltid visa det for ambassaden, du kommer betydligt lattare undan.
    Ps.vi har en gemensam van, vuuvi ; )
    Trevlig resa

    SvaraRadera
  10. Minna K- Lällisläää! Nå nej, tack också för din kommentar :)

    Annie- Tack Tack!

    Kiia - Hej och välkommen! Va kiva med ny bloggläsare som ger sig till känna. Vi funderar på att ta en veckoslutstrip till Goa, är det kiva? Tack för tipsen med passet. Skall ta och kopsa imorgon. Har nog en incanning i min mail redan men det är ju nog bra att ha utprintat också!

    SvaraRadera
  11. Hejsan,
    Vill du ha sol o varmt sa da ar det goa! Mumbai har tyvarr inga sol/bad strander jag kan rekommendera.men super bra shopping I Mumbai.Dom oppnade nyligen en Zara dar plus alla brand stores Dom har, laste att du small ha brollop nasta ar, ett tips ar att kopa vissa dekorationer harifran, eller att gora inbjudnings korten har super fina du far sjalv designa Dom och kostar oftast brakdelen har. Vill du ha mera tips pa stallen att shoppa eller nagot annat sa skriv bara har svarar jag. Trevlig resa.

    SvaraRadera
  12. Menade snart! Inte small : ) ipaden spelade mej ett trick.

    SvaraRadera
  13. Kiia- Oj bra tips! Tusen tack. Var är bästa shoppingen i Mumbai enligt dig? Har försökt läsa på nätet men inte hittat så bra. Jag skulle vara intresserad av lite indisk shopping, typ textiler och inredning och sånt. Nu vet jag inte exakt var vi bor och staden är ju enorm. Bredvid oss borde det iaf finnas en shoppingmall och Fästmannen hade nog kolla in några andra också! Så det kommer garanterat bli lite shopping :) Ska absolut kolla in bröllopsdekoration!

    SvaraRadera
  14. Phoenix mall ar bra, linking road har alla brand store, inorbit mall, nariman point atria mall, hirapanna skall du undvika for allt dar duplicate, fast det see ut som original saker. Det Finns en butik (Finns flera runt om I Mumbai) som heter fab india. Dom har Indiska tyger och inrednings saker. Sen Finns det alla basarer som har mycket billiga tyger och annat,kom ihag att pruta!!! Tycker du om kryddor sa kop med hem, kanel stang osv. har markt att du Tycker om att pyssla sa det lonar sig att kopa pyssel material, parlor band ect. Tycker du om markes klader sa kan jag rekommendera en butik som heter The Collectiv, min favorit butik. En sak du inte skall glomma ar att ga pa SPA!!!! Att ga in och Nara tvatta haret och fa en huvu massage ar heaven!

    SvaraRadera
  15. Kiia- Tack Tack! Du är ju verkligen guld värd när det kommer till det här med shopping tips :) Pysselmaterial och Spa har nu skrivits in på must-do listan! :)

    SvaraRadera
  16. Samma anonym fortsätter20 oktober 2011 kl. 15:52

    Det som det också lönar sig att ta om du får möjlighet är (ayurveda)massage! Verkligen skönt och också det väldigt mycket förmånligare än här hemma. Ha det riktigt skönt och sug till dig allt kulturen har att ge -det kommer att bli en stor upplevelse!:)

    SvaraRadera
  17. Åh, jo massage eller annan spa har jag nog tänkt testa på! Älskar sånt. Hotellets spa var dock svindyrt (typ finska priser) så jag måste försöka hitta ett billigare.

    SvaraRadera