fredag 21 oktober 2011

Framme

Godmorgon!

Jag är framme i Indien :) Fästmannen åkte just iväg till jobbet efter att vi ätit frukost (som var NAJS! åt bacon och ägg, frukt och latte, lchf sket sig ren igår på flyget, fortsätter igen sen i Finland). Är själv mycket trött efter bara fyra timmar sömn i natt och knappt något alls sovet på flyget så jag kryper nog snart ner mellan hotell-lakanen igen. Hade sån tur med resesällskapet också på det andra flyget. Bredvid mej satt en urtrevlig kvinna hemma från Indien, men som nu bor i USA. Hon berättade en massa om Indiens kultur och helgen djavali, dvs. deras nyår som infaller nästa onsdag. Resan går nog mycket fortare när man får kompisar att tala med.

Väl framme skulle jag då skaffa ett visa-on-arrival som enligt Indiska ambassaden hemma i Finland inte skulle vålla några problem; jag skulle bara fylla och printa ut en blankett som jag skulle fylla i färdigt och lämna in den samt betala 40e motsvarande i rupies. Nåh, det gick ju nog inte precis lika lätt när man väl kom hit. Först visste ingen någonting. När jag sen fick fram en immigrations-gubbe som kunde hjälpa mig så måste jag fylla i en liknande blankett på nytt, den jag hade med dög inte! Gubben hade också värsta förhöret och jag måste tom. ringa Eric för att bevisa att jag skulle bo på samma hotell eftersom jag inte visste något boknings- eller rumsnummer. När visumet sen skulle betalas så fanns det ingen person i luckan för Bank of India. Efter 20 minuters väntande kom han tillbaka. De ville ha betalning i dollar, men jag hade bara rupies så priset blev något som de typ bara hittade på. När jag sen äntligen trodde allt var bra och jag får mitt visum så började gubben ännu krångla om att jag nog måste visa min tillbakabiljett. Som jag hade nerpackad längst under i min bagageväska. Så till bagagebandet med en annan immigrationsgubbe i släptåg. En stressande väntan på väskan, som till slut dyker upp, typ sist av allas! Sen måste jag alltså öppna hela min väska och leta fram min utprintade rese-information om flygena, när alla immigrations-gubbarna glor på, undrar vad dom tänkte om alla mina skor och rosa bikinisar som nästan trillade ut när jag öppnade väskan. Till råga på allt var reseinfon på finska så inte vet jag vad de riktigt behövde den till, men som tur dög den i alla fall. Efter det springer de iväg med mitt pass och alla andra papper och efter ca. 15 minuter får jag äntligen mitt visum. Sen var det bara att äntligen promenera ut till väntande Fästmannen. Så redan efter bara ett par minuter i landet fick jag lära mig att allt inte fungerar så perfekt här som man är van vid hemma i Finland.

Någon gång lite efter klcokan tre kom vi äntligen till hotellet, som är hur fint som helst (visar bilder en annan dag, vårt rum har ännu inte städats av room service idag ännu). Dagens plan bli sova, skriva lite gradu, komma sig till ordning, gymmet, poolen och inspektion av köpcentret som är här alldeles bredvid. Fästmannen kommer hem igen från jobbet någon gång vid halv åtta ikväll.

Utsikt från hotellrummet. Vårt rum ligger på 27e våningen.
Utsikten åt andra hållet, bara djungel. Undrar om där bor några tigrar?!

Bakgrundsljud just nu: tuuut tut tuuut tut tut. Jag tror att alla bilarna på motorvägen där nere tutat konstant...


6 kommentarer:

  1. Valkommen till kaoset!
    Det Finns namligen ett litet "trick" med det dar visumet on arrival, Dom ges forst o framst till norsiska resenarer, som tydligen kommer direkt Fran ett nordiskt land, Darfor kanske Dom Borja fundera da du kom Fran tyskland. Men bra att du ar framme, och fick krama om din fastman. Kram

    SvaraRadera
  2. Kiia- Tack :) Jo kaos indeed. Jag tänkte inte ens på att jag kommer från Frankfurt. Har ju ändå finskt pass så.. Nåh, huvudsaken är att jag kom in i landet! Kram

    SvaraRadera
  3. Oj vad krångligt det där lät! Men jag fick resefeber av någon kontig anledning! Resor bryter rutiner, men det är ju en del av charmen med dem! ;) Nu e du på resa å ska njuta av allt där å maten utan att få magsjuka då förstås! Sen tillbaka till vanliga rutiner i Finland.

    Kramar!!

    SvaraRadera
  4. Ajjo, du känner ju så många Emma, hmm, måst hitta på en annan nicname! h. Mattes Emma

    SvaraRadera
  5. Åh så spännande! Kommer följa dig nu slaviskt. :)

    SvaraRadera
  6. Mattes Emma- Lite krångel hör ju till :) Fast idag har allting varit helt perfekt! En resa piggar nog upp vem som helst. Jag rekommenderar ;-)

    Mia- Vad kul! Jag skall försöka uppdatera dagligen med spännande inlägg :)

    SvaraRadera