onsdag 11 maj 2011

Eurovisionen semi-final 1

Jaaa, Paradis Oskar gick vidare till lördagens final. Mina nerver var så på helspänn då de berättade resultaten att jag knappt kunde sitta stilla. Att han  gick vidare först som sjunde var nästan för spännande för mig! 

Jag älskar eurovisionen. Tycker det är så galet, roligt och fascinerande. Satt och förde anteckningar igår också på alla låtar och gav mina egna poäng, samt gissade vilka tio som skulle gå vidare. 8/10 fick jag rätt. Jag hade hoppats på Norge men de klarade sig inte. Hon sjöng inte helt rent i verserna kanske var det de. För refrängen var ju bra och catchy! Sen hade jag trott att Turkiets rockballad skulle klara sig istället för Grekland. Gillade egentligen Greklands sång, men förfärliga Stereo-Mike förstörde ju den helt totalt. Nu en dags paus och sen semi-finaler igen!! 

Mina poäng! Lägg också märkte till Georgien och Grekland nere i ringen på pappret. Hade de som  länder som kan gå vidare men inte i min lista, och just de två gick vidare istället för Turkiet och Norge. Så egentligen gissade jag ju alla rätt... Jag gav också 0 poäng till Portugal. På en skala från 4-10. Herregud det var det sämsta jag någonsin hört i Eurovisionssammanhang och det säger ganska mycket!!
Btw, så tror jag faktiskt att Paradis-Oskar har ganska så bra chanser i finalen. Jag tippar på en top 10 placering!!

4 kommentarer:

  1. De var några som inte borde ha kommit vidare som Ryssland och Grekland. Synd bara att Norge inte kom vidare... Men jätte fint att Finland kom vidare, han uppträdde bäst av alla, enkelt och fint. I väntan på nästa semmifinal :-)

    SvaraRadera
  2. Kati-Alltså jag gillade lite Rysslands låt... Men jag är en sucker för sliskiga pojkbänd och trallvänliga poplåtar. Dock sjöng han inte så bra (men han var söt så det kompenserar..) När det kommer till Grekland så avskyr jag Stereo-Mike men resten är pampigt och bra. Gerorgiens skrikrock tyckte jag faktiskt var sämst av de låtar som gick vidare. Vem tror du att vinner förresten?

    SvaraRadera
  3. Sv: Den är nog helt okej, inte helt min stil, men det kanske är som du säger att den blir bättre ju mer man lyssnar på den, och den var faktiskt en av de bästa låtarna i går tyckte jag :) Tur han gick vidare iaf! Fast Ungern tyckte jag bäst om :)

    SvaraRadera
  4. jag tror faktiskt finland och island har en bra chans att komma högt, kan int komentera före jag hört alla.... Skall bli roligt först to sedan lö :-)

    SvaraRadera