måndag 18 april 2011

Tillbaka till verkligheten

Efter ett underbart veckoslut med Polttare (möhippa) för min härliga väninna som skall gifta sig så känns det ganska hårt med måndag. Ett veckoslut  med en massa skumppa, underbart väder, solande, god mat, bastu och landehäng, mimosafrukost och påskäggsjakt. 

Och det är ju inte vilken måndag som helst. Utan en sorgens dag. Eller jag tycker i alla fall det. Hur kan en halv miljon finnar tycka att Finland blir ett bättre land som intolerant, bakåtsträvnade och inåtvänt?! Jag bara inte fattar. Vem röstade på persarna? Och varför? Snyft. Valvakan igår var en enda lång mardrömsrysare. Jag hade en hemsk klump i magen. Kan fortfarande inte riktigt fatta att det gick som det gick. Alltså jag fasade ju nog för att de skulle få mycket röster, men kunde nog aldrig tro att det skulle bli så här stora. Nåja, vi får nu hoppas att Samlingspartiet kan styra upp det här på ett någolunda bra sätt trots allt... Fyra år. Dubbelsuck!

2 kommentarer:

  1. Jag vågade inte ens titta på valvakan. Har anat att ngt sånt är på väg.

    SvaraRadera
  2. Det är så hemskt. Nu kan man inte längre vara lika stolt över att vara finländare... Vem är alla dessa människor som röstar på persarna?! VEM! Jag kan inte fatta...

    SvaraRadera