måndag 25 oktober 2010

Positiv Psykologi

Jag snubblade in på Magnus blogg Sama Suomeksi snubblade där vidare in på en av hans länkar; positiv Psykologi. Jag älskar sånt här och tror verkligen på dylika teorier. Positiv energi, tacksamhet och reflektion gör oss lyckligare. Tankar har en så stor makt över oss, tänker vi glatt och positivt är vi gladare och lyckligare. Tänker vi negativt misslyckas vi och blir deprimerande. Man måste öva sig på att tänka positivt och öva sig på att vara tacksam varje dag. Jag brukar skriva ner några bra grejer från dagen i ett litet rosa häfte som jag har liksom för att peppa mig; det här gjorde du bra!

Speciellt det här stycket reagerade jag på under tipset gör ditt liv lättare:

"Tänk dig själv att du lyssnar på din favoritmusik, skatta detta med en siffra mellan 1-10. Tänk dig nu in att du lyssnar på din näst bästa musik och skatta det på samma skala. Troligtvis så gav du båda en hög siffra. Vad skulle ske om du spelade båda musikstyckena samtidigt? Hur skulle du skatta din upplevelse? Förmodligen inte i närheten av en 10. Det kan vara för mycket av bra saker, och när det kommer till upplevelse av lycka, så är ju mindre desto bättre ("less is more")."



 
Det stämmer ju! Saker vi egentligen tycker om, blir bara stressmoment och jobbiga för att vi har för mycket och bara känner press. Om man delar upp dem, gör mindre saker i taget klarar man bättre av att njuta och se det roliga och positiva i det.

Nu skall jag fortsätta läsa om ämnet, förbättra mig själv och göra mig själv lyckligare. För ja, jag tror verkligen att man är sin egen lyckas smed och att vem som helst kan bli lycklig bara man fokuserar på rätt saker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar