söndag 11 april 2010

Tisdag, Förbjudna staden, parken och onda fötter

Dagen började med att åka till International hotell för att fråga om tågbiljetterna (man kan nämligen inte köpa dem på vanliga tågstationen kosntigt nog!). Vi fick reda på att tåget bara avgår tisdagar och onsdagar. Typiskt! Nu måste vi alltså stanna en hel vecka i Peking. Som tur är det en stor stad med massor att se.

Efter det tar vi oss en promenad i härligt solsken till Mongoliens ambassad som idag är öppen! Efter mycket köande lämnar vi in våra ansökningar. Vi träffade också en finsk kille i kön som informerar oss om att det är så gott som omöjligt att få ryskt visum från både Kina och Mongolien. Han hade försökt i Shanghai och det gick inte. Men man kan åtminstone få transit visa med rätt att stanna tio dagar i landet så i värsta fall tar vi ett sånt.

Nu tycker vi att det är dags för lite turistande så vi styr kosan mot Tainmen square, dvs. röda torget och förbjudna staden. Området är ENORMT och vi går och går och går, samtidigt som vi lyssnar på våra automatiska audioguider i öronen (jag valde på svenska och hon som pratade hade jätte rolig accent, tyvärr hade dom inte översatt allt så jag missade flera delar -->Det lönar sig att välja den engelska!). Min favoritdel var trädgården, Erics favorit var alla historier om konkubinerna.

Vi hyrde audioguides med karta och gps så den började automatiskt prata när man kom till rätt ställe!

Jag utanför konstumuseet i Förbjudna staden!

Vi tyckte dock inte att vi gått tillräckligt så vi gick till parken som finns bakom Förbjudna staden, där också Pekings högsta punkt ligger. Man hade fin utsikt över både Förbjudna staden och övriga Peking. Solen sken dessutom fortsatt från klarblå himmel!

Förbjudna staden sett uppifrån!

Fint blommande träd i trädgården i Förbjudna staden!

Efter allt turistande promenerade vi ännu hem till vårt hotell, sen höll våra fötter och ben på att säga upp kontraktet. Eric hade skoskav och jag darriga muskler. Det blev säkert en uppemot 20km promenerat den här dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar