onsdag 14 april 2010

Hälsnigar från Ulanbaator!

Jag är en utrikeskorrespondent jag skriver och rapporterar om vad som har hänt... Hon skriver bloggen på sin daaator. Hälsningar från Ulanbaator! Sås och Kopp är nu verklighet för mig för vi är i MONGOLIEN! Det är inte precis ett land jag trodde att jag skulle besöka under denna resa.

Vi anlände hit till UlanBator idag eftermiddag vid två tiden. Tågresan gick rikitgt bra. Kändes inte alls som 30 timmar. Dock var det väldigt kallt, i synnherhet i början. Det fanns nog värme (med kol) men av någon orsak så satte de inte på den förrän mitt i natten efter att vi kommit över gränsen... Solen värmde som tur upp vår kupé under dagen och eftersom tåget var rätt tomt och vi hade vår kupé för oss själva kunde vi ta dubbla filtar så vi frös nog inte. Vi umgicks nästan hela dagen med våra trevliga kupégrannar, Duncan från Australien och Coraline från Frankrike. Vi pratade också med ett par sydkoreanska killar som var påväg till Finland! Vi gav dem en massa tips på vad de kan göra i Helsingfors.

Idag har vi bara tittat oss runt lite runt vårt hostel. Funderat på tour-möjligheter (lutar mot en femdagars tour ut till centrala mongolien och semi-gobi, varje natt skall vi sova med en monoglisk nomadfamilj i Gert-tält), kollat upp visum-info och tågbiljetterna vidare. Imorgon skall vi och skida/snowboarda till Mongoliens enda skidcentrum Skyresort! Vi är ett stort gäng med bavkpackers från tåget som alla blivit inspirerade att komma med så det skall bli roligt! Vi hörde dock att backarna är lätta och isiga.

Vi tarq antagligen tåget till Moskwa nästa fredag, vilket innebär att vi är på måndag eller tisdag i Moskwa. Så då hinner vi perfekt till Vappen till Helsingfors :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar