fredag 26 februari 2010

Laos

Hejsan!

Vi lever och mar bra. Men att ta sig hit var ett 24 timmars langt reseaventyr sa vi var minst sagt trotta nar vi kom fram till on don khong igar. Taget fran Bangkok var riktigt bra, det var inte for varmt trots att det inte fanns air-con och vi hade sovplatser sa man sov riktigt bekvamt. I Ubon maste vi vanta ett par timmar pa bussen till Pakse. Och i Pakse maste vi vanta annu lite till, i 42 graders varme... Bussen var dessutom en oppen songathew liknande tuktuk sak, det var trangt och HETT och det tog tre timmar fran Pakse. Pust!

Efter lite mat, beer lao, kortspel och somn har vi nu forflytta oss annu langre soderut till on don det. Har ar jatte fint, och ganska lite turister. Imorgon skall vi fara pa tour for att hoppeligen se delfinerna, hall tummarna for oss!

Sodra Laos ar annu fattigare och mindre utvecklat an norra delarna, men vackert ar det har ocksa. Pa vart hotells gard springer honor omkring och spratter och det finns flera hangmattor upphangda med utsikt over mehkong. Vi har faktiskt spenderat nagra timmar i dem idag, bara lasandes och sorplandes pa en fruit shake. Livet skulle kunna vara samre :)

Nu skall vi ga pa upptacktsfard runt on med Eric. Husu stanna annu kvar i hangmattan. Jag har lite ont i magen, men hoppas att det gar bort snart. Det ar sakert bara malariatabletterna som raddar till den...

Manga kramar

1 kommentar:

  1. Så frege, ja vill ju oxå ligga i en hängmatta o göra ingenting!! Iställe måst ja städa städa städa o packa upp packa upp packa upp i Tölö...men lite "goda" nyheter, de e nu plus grader här, så de kanske nog hinner bli vår före ni kommer :)

    Ha de super, o hälsa med dig!
    <3

    SvaraRadera