onsdag 18 november 2009

Haltimme pa siam

Hej!

Sitter i skolans datasal , vi har namligen tre timmar haltimme for nagra av vara timmar har blivit canclade. Dagens lektion, Global management of information systems var faktiskt helt ok. Inte lika yr som de andra varit hittills. Men istallet for tva och en halv timme som lektionen borde vara hade vi bara ca 45 minuter... Till nast har vi Thai kl. 15.30. Sen ar den har skolveckan slut :)

Detta veckoslut tankte vi stanna i Bangkok. Imorgon skall vi ga pa yoga, pojkarna kommer ocksa med!! Sen skall vi pa bio i naga skede. Pa fredagen ordnar vi pikkujoulu-party hemma hos Tommy och Maja. Nat tag skall vi ocksa till weekend-market samt och prova wakeboarda. Hjalp! Men vi lova att vi provar eftersom pojkarna kommer med och yoga...

Det ar ganska mycket har som ar valdigt annrolunda pa Siam an hemma pa Porthania! Det konstigaste sakerna hittills ar:
-Campus music tv som finns lite overallt och som visar teinipop mest hela tiden.
-Kopierandet av bocker. Har finns en copyshop dit du kan fora vilken bok som helst och sa tar de kopia av den till dig, kostar mycket mindre an att kopa boken! Copyrights vad ar det?!
-Hariga ben... Flickorna i thailand har tydligen inte rad att kopa rakhyvlar. Ca. 70% har namligen jattehariga ben. Eller sa ar det en kulturskillnad, vad vet jag, konstigt ar det iallafall.
-Sko-modet. Eftesom man har skoldrakt maste man val kunna sticka ut pa nagot satt. Har gor man det med skor och vaskor. Helst skyhoga klackar i allla regnsbagens farger. Idag sag jag ocksa ett par med fjadertofsar pa. Sen finns det ocksa skor som ser helt ut som morgontofflor...

Igar var vi lite turistiga i Bangkok. vi besokte Wat Arun och Wat Po samt flower market. Eric kopte jatte fina pinka rosor till mig. Jag fixade vaser av tomma vattenflaskor och nu har vi tre buketter hemma i lagenheten i Sivalai Place. Det gor saaa mycket och ser super fint ut och mycket hemtrevligare. 70 rosor kostade 30 baht vilket ar typ 70cent!! Pa nagot satt hamnade vi sen pa Khao San Road igen och plotsligt hade vi surpla i oss nagra buckets... Na, tre dagar klarade vi oss utan ;) Vi passade ocksa pa att shoppa lite, jag kopte tva fina klanningar, Eric och Tommy kopte hippie-hupparen och Maija en bikini. Det ar dock ganska jobbigt att shoppa eftersom man maste pruta sa hiskeligt. Men det kanns bra nar man lyckas halvera priset.. Fast antagligen blir man val halvt ranad och lurad anda!

Ikvall tror jag det blir bara hemma kvall med laundry-night och kanske punttis. Jag skall ocksa ta lite foton pa Sivalai sa att ni far se hur vi bor!

Puss och Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar